Усукана баница с мая
Баници
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел класик
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. хладка вода
1/2 кубче мая
1 ч.л.сол и захар
50 г масло
1 к.ч. кис.мляко
200 г натрошено сирене
1 к.ч.олио
царевично брашно за разточване на корите
Начин на приготвяне:
1. Изсипваме пресятото брашно в подходяш съд и правим кладенче. Смесваме млякото с водата маята и захарта и ги изсипваме в кладенчето. Добавяме 1 яйце и 1 белтък, солта,2 лъж. олиои замесваме тесто.
2. Оставяме го на топло за 20 мин. Разделяме го на 5 топки. Разточваме всяка и мажем с плънка и смес от олиото и маслото.
3. Навиваме на руло и усукваме. Навиваме усуканите рула в намазнена тавичка и оставяме за 20 мин на топло завита с фолио.
4. Мажем с разбития жълтъс с 1 л.пр.мляко и 1 л.олио.
5. Печем на 180 градуса до зачервяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дафинка Механджийска от София-окръг

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
