Усукана баница с мая


Баници

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел класик
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. хладка вода
1/2 кубче мая
1 ч.л.сол и захар
50 г масло
1 к.ч. кис.мляко
200 г натрошено сирене
1 к.ч.олио
царевично брашно за разточване на корите

Начин на приготвяне:

1. Изсипваме пресятото брашно в подходяш съд и правим кладенче. Смесваме млякото с водата маята и захарта и ги изсипваме в кладенчето. Добавяме 1 яйце и 1 белтък, солта,2 лъж. олиои замесваме тесто.

2. Оставяме го на топло за 20 мин. Разделяме го на 5 топки. Разточваме всяка и мажем с плънка и смес от олиото и маслото.

3. Навиваме на руло и усукваме. Навиваме усуканите рула в намазнена тавичка и оставяме за 20 мин на топло завита с фолио.

4. Мажем с разбития жълтъс с 1 л.пр.мляко и 1 л.олио.

5. Печем на 180 градуса до зачервяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дафинка Механджийска от София-окръг

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.