Великденски бисквити с лимонов кремДребни сладки

Необходими продукти:

200 г. брашно Козунак София Мел
130 г. масло
100 г. пудра захар
1 жълтък
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. лимонов сок
настъргана кора от 1 органичен лимон

За крема:
130 мл. прясно мляко
40 мл. лимонов сок
50 г. захар
20 г. нишесте с вкус на ванилия
1 жълтък
1 с.л. масло
настъргана кора от 1 органичен лимон
куркума или жълта сладкарска боя за засилване на цвета, на крема

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на тестото.
Поставете в голяма купа маслото и пудрата захар, разбъркайте с помощта на миксер. След като се смесят гладко, прибавете жълтъка, сока от лимон, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбийте отново.
След това, с помощта на шпатула разбъркайте брашното в маслената смес, докато не се смесеят без да има следи от брашно. След това омесете с ръка, докато съберете тестото. Увийте готовото тесто в найлоново фолио и го прибирете в хладилника за поне 30 минути.

Сега пригответе лимоновия крем. Поставете сока, захарта, млякото и ваниловото нишесте в тенджера, разбъркайте добре.
Включете котлона на ниска температура и бъркайте непрекъснато, докато не се сгъсти. Готовия крем – мините крема през сито, за да е напълно гладък.

Вземете отново тестото, разточете го с дебелина половин сантиметър и започнете да оформяте бисквитите, като използвате метален резец с форма на яйце. Трябва да получите около 40 броя, зависи от размера на резеца.
След като сте направили бисквитите, оставете 20 непокътнати, защото те ще бъдат вашата основа, докато на останалите 20 направете дупка в центъра, използвайки по-малък кръгъл резец.
Поставете ги върху широка тава, покрита с хартия за печене и след това ги изпечете във фурната, предварително загрята на 180°С за 8-9 минути.

Оставете ги да изстинат напълно и намажете вашите основи с много малко от крема. Поставете върху всяка от основите друга бисквита с дупката отгоре. След това, с помощта на чаена лъжичка или найлонов пош, в който сте поставили от крема, напълнете дупката.

Кредит: Таня Донева Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Подобни рецепти