


Виенски кифлички
Други сладки печива
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел за Козунак
500 мл топла вода
125 г захар
200 г меко масло
25 г жива мая
1 к.л. сол
1 яйце
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта в топлата вода. Добавете маята и 3-4 лъжици брашно. Оставете маята да се разтвори за около 20 минути. След това се прибавя солта, 125г от маслото и брашно.
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса на топло.
После се разточва на голяма кора с дебелина 2-3 мм. Намазва се с разтопено масло и се поръсва щедро със захар. Завива се на руло и се нарязва на парчета през 2.5 см.
Получените охлювчета се нареждат в тава с хартия за печене, натискат се леко с длан и се намазват с разбито яйце. Оставят се за около 30-40 минути на стайна температура.
Преди да се сложат във фурната се поръсват по средата със захар и отново се намазват леко с яйце.
Пекат на 180 градуса за около 25-30 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
