Виенски кифлички Други сладки печива

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел за Козунак
500 мл топла вода
125 г захар
200 г меко масло
25 г жива мая
1 к.л. сол
1 яйце
захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтворете захарта в топлата вода. Добавете маята и 3-4 лъжици брашно. Оставете маята да се разтвори за около 20 минути. След това се прибавя солта, 125г от маслото и брашно. 

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса на топло. 

После се разточва на голяма кора с дебелина 2-3 мм. Намазва се с разтопено масло и се поръсва щедро със захар. Завива се на руло и се нарязва на парчета през 2.5 см.

Получените охлювчета се нареждат в тава с хартия за печене, натискат се леко с длан и се намазват с разбито яйце. Оставят се за около 30-40 минути на стайна температура. 

Преди да се сложат във фурната се поръсват по средата със захар и отново се намазват леко с яйце. 

Пекат на 180 градуса за около 25-30 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.04.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.