Вкусен хляб
Хлябове
Необходими продукти:
600 г брашно София мел Класик
150 мл. мляко
150 мл. вода
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
1.5 ч. л. суха мая
40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Затопляме заедно водата и млякото. В тях се слагат маята със захарта. След като се разтвори хубаво, постепенно се добавя брашното, солта и маслото и се замесва тесто.
2. Меси се 20-на минути, като при необходимост се добавя брашно, за да не лепне по ръцете. Оставя се да втасва 1 час.
3. Отново се премесва и се поставя в подходящ съд с форма за хляб. Оставя се за второ втасване още 45 мин. След това се пече на 180 г във фурна за 45 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Румен Соколов от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
