Вкусен хляб


Хлябове

Необходими продукти:

600 г брашно София мел Класик
150 мл. мляко
150 мл. вода
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
1.5 ч. л. суха мая
40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Затопляме заедно водата и млякото. В тях се слагат маята със захарта. След като се разтвори хубаво, постепенно се добавя брашното, солта и маслото и се замесва тесто.

2. Меси се 20-на минути, като при необходимост се добавя брашно, за да не лепне по ръцете. Оставя се да втасва 1 час.

3. Отново се премесва и се поставя в подходящ съд с форма за хляб. Оставя се за второ втасване още 45 мин. След това се пече на 180 г във фурна за 45 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Румен Соколов от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

11.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.