Вкусна морковена торта
Торти
Необходими продукти:
2 ч. брашно София Мел Класик
1 ч.л. бакпулвер
125 мл олио
1 ч. кафява захар
1/2 ч. бяла захар
400г настъргани моркови
1 с.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1 ванилова есенция
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. индийско орехче
4 яйца
1/2 ч. смлени орехи
малко стафиди
400 г крема сирене
2 ч. пудра захар
150 г масло или маргарин
Начин на приготвяне:
1. За блата: В купа смесете олиото, яйцата, бялата и кафявата захар. Добавете ванилия. В друга купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила, канелата и индийското орехче. Смесете ги хубаво и ги сипете при течната смес.
2. Разбъркайте добре и добавете настърганите моркови, орехите и стафидите.
3. Печете в отделни кръгли тавички или в една, ако после ще го режете на две. Печете в предварително загрята фурна на 180-200С за 40-45 мин.
4. За крема: Смесете омекнало крема сирене с меко масло и разбийте с миксер. Добавете и пудрата захар.
5. Като са изстинали напълно и охладени блатовете, може да започнете да сглобявате тортата. За украса аз добавих малко канела и стафиди.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елица Кръстева от град София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване