Ябълкови сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
250 грама Бяло брашно София Мел
125 грама масло
1 супена лъжица кисело мляко
1 жълтък
1 пакет ванилова захар
4 супени лъжици пудра захар
За плънката:
2 големи ябълки
2,3 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица масло
½ чаена лъжичка канела
¼ чаена чаша орехи, предварително запечени и начупени
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Настържете ябълките и ги задушете заедно със захарта и маслото в малка тенджерка, докато омекнат и се изпари течността от тях. Бъркайте непрекъснато. Махнете от огъня и прибавете канелата и начупените орехи.
В купа разбийте мекото масло с пудрата захар, жълтъка и киселото мляко. Прибавете брашното и омесете еднородно тесто.
Включете фурната на 170°С.
Тестото разделете на парчета по 30 грама всяко. Всяко парче оформете на топче и го притиснете към къдрав нож за рязане на кашкавал, за да получите вълнообразна форма. По средата на тестото по дължина, още докато тестото е върху ножа, поставете 1 чаена лъжичка от плънката и притиснете двата края, за да запечатите сладката. Така оформеното тесто, поставете върху тава покрита с хартия за печене. Печете сладките за 17-20 минути, докато станат леко златисти по повърхността. Оставете ги да изтинат, защото са много крехки, докато са топли.
Поръсете ги с пудра захар преди сервиране.
18 броя сладки
Време за приготвяне: 40 минути
Време за готвене: 20 минути
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване