Ябълкови сладки Дребни сладки

Необходими продукти:

250 грама Бяло брашно София Мел
125 грама масло
1 супена лъжица кисело мляко
1 жълтък
1 пакет ванилова захар
4 супени лъжици пудра захар

За плънката:
2 големи ябълки
2,3 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица масло
½ чаена лъжичка канела
¼ чаена чаша орехи, предварително запечени и начупени
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Настържете ябълките и ги задушете заедно със захарта и маслото в малка тенджерка, докато омекнат и се изпари течността от тях. Бъркайте непрекъснато. Махнете от огъня и прибавете канелата и начупените орехи.

В купа разбийте мекото масло с пудрата захар, жълтъка и киселото мляко. Прибавете брашното и омесете еднородно тесто.

Включете фурната на 170°С.
Тестото разделете на парчета по 30 грама всяко. Всяко парче оформете на топче и го притиснете към къдрав нож за рязане на кашкавал, за да получите вълнообразна форма. По средата на тестото по дължина, още докато тестото е върху ножа, поставете 1 чаена лъжичка от плънката и притиснете двата края, за да запечатите сладката. Така оформеното тесто, поставете върху тава покрита с хартия за печене. Печете сладките за 17-20 минути, докато станат леко златисти по повърхността. Оставете ги да изтинат, защото са много крехки, докато са топли.
Поръсете ги с пудра захар преди сервиране.

18 броя сладки
Време за приготвяне: 40 минути
Време за готвене: 20 минути

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

02.06.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.