Запеканка с фини кори


Други солени печива

Необходими продукти:

6-7 броя фини кори София Мел
100 грама краве масло, разтопено
200 милилитра прясно мляко 
10 грама самардала 
2 яйца 
150 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Намажете тава с диаметър 28 сантиметра с масло. 
Навийте корите на хармоника, а след това на охлювче. 
Поставете охлювчето в средата на тавата, а около него останалите кори, навити на хармоника, така че да се изпълни цялата тава. 
Разтворете самардалата в маслото и полейте корите. 
Печете на 180 градуса за десет минути. 
Разбийте яйцата с млякото и полейте запечените кори. Поръсете с настърган кашкавал и върнете тавата във фурната за още 10-15 минути. 
Извадете запеканката от фурната и разрежете на парчета. 
Приятен апетит!
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.07.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.