


Запеканка с фини кори
Други солени печива
Необходими продукти:
6-7 броя фини кори София Мел
100 грама краве масло, разтопено
200 милилитра прясно мляко
10 грама самардала
2 яйца
150 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Намажете тава с диаметър 28 сантиметра с масло.
Навийте корите на хармоника, а след това на охлювче.
Поставете охлювчето в средата на тавата, а около него останалите кори, навити на хармоника, така че да се изпълни цялата тава.
Разтворете самардалата в маслото и полейте корите.
Печете на 180 градуса за десет минути.
Разбийте яйцата с млякото и полейте запечените кори. Поръсете с настърган кашкавал и върнете тавата във фурната за още 10-15 минути.
Извадете запеканката от фурната и разрежете на парчета.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
