артезиански хляб с пълнозърнесто брашно
Хлябове
Необходими продукти:
450 г брашно София мел пълнозърнесто
1 с.л. захар
7 г суха мая пакетче
1 ч.л. сол
350 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Всички съставки мая, брашно, сол и захар се разбъркват в купа. Прави се кладенче и в него се добавя водата. Всичко се разбърква хубаво и се оставя да втасва на топло за 1- 1 1/2ч.
2. Върху набрашнен плот се изсипва втасалото тесто поръсва се с брашно и се сгъва с леко издърпване на пакет.
3. Придава се форма по желание и се слага в тавата за печене.
4. Прави се второ втасване за 20 мин. и когато се надигне се пече във предварително загрята фурна на 220* на горещ въздух или 200* на горно и долно печене.
5. Времетраене според фурната 15-20 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ина Мутафчиева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
