Баница
Баници
Необходими продукти:
700 г брашно София мел за баница
300 мл вода
2.с.л оцет
1 с.л. сол
200 г сирене
1 яйце
200 мл олио
Начин на приготвяне:
1. В купа сипваме брашно 700 гр и правим кладенче. Смесваме 300 мл студена вода заедно с 1 суп. лъжица сол и 2 суп. лъжици оцет и сипваме в купата с брашно.
2. Замесваме меко тесто като постепенно добавяма олио около 100 мл. Разделяме тестото на 3 топки и ставяме да почине за 15 мин. Вземаме всяка топка, намазваме с олио и дърпаме от всички страни да стане тънка кора.
3. Поръсваме кората с разбито яйце, лъжица олио и натрошено сирене. Завиваме на руло а след това на охлюв.
4. Подреждаме в намазнена тава и пръскаме отгорес олио.
5. Печем в затгята на 200 градуса фурна за 35 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Славея Петкова от Русе
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване