Баница със сирене с домашни точени кори
Баници
Необходими продукти:
За тестото:
300 г брашно за баница
100 мл прясно мляко
30 мл. олио
1 с.л. оцет
1 яйце
1 ч.л. сол
За сместа:
4 яйца
300 г сирене
100 г сварен ориз
50 г кисело мляко
80 г масло
Начин на приготвяне:
1. Оризът трябва да се свари и отцеди добре от водата.
2. Прясното мляко се затопля и заедно с яйцето, олиото, оцета, солта и брашното се замесва тесто. Трябва да е меко и да не лепи по ръцете.
3. Замесеното тесто се разделя на топчета по около 50 гр. От това количество се получават около 8 броя. Оставят се да отпочинат за 1 час.
4. От топчетата тесто с точилка се разточват кори. Докато се разточват всички кори, готовите се покриват с кухненска кърпа, за да не изсъхват.
5. От яйцата, сиренето, ориза и киселото мляко се приготвя сместа за баницата.
6. Приготвянето на корите с плънката се прави на хартия за печене. Двата края на всяка кора се свиват към центъра, така че да се получи правоъгълна кора. Поставя се от плънката и накрая парченца масло.
7. С помощта на хартията от по дългата страна кората се навива на руло до средата, първо от едната страна, а след това и от другата.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марийка Георгиева от Ямбол
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване