


Бърз тутманик
Други солени печива
Необходими продукти:
2 яйца
220 грама кисело мляко
250 грама пълнозърнесто брашно София Мел
150 грама краве сирене
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
10 грама бакпулвер
60 милилитра зехтин
40 грама краве масло за отгоре
Начин на приготвяне:
Разтворете содата и бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте докато шупне.
Добавете зехтина и яйцата и разбъркайте.
Добавете натрошеното сирене и разбъркайте.
Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.
Целта на всичкото това разбъркване е да се хомогенизират добре съставките!
Изсипете сместа в намаслена тавичка с дължина около 30 сантиметра.
Разпределете маслото върху сместа и печете на 180 градуса за 20-25 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След това извадете тавичката от фурната и оставете тутманика да изстине.
Разрежете на равни части и сервирайте.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
