Бърз тутманик


Други солени печива

Необходими продукти:

2 яйца
220 грама кисело мляко 
250 грама пълнозърнесто брашно София Мел
150 грама краве сирене
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат 
10 грама бакпулвер 
60 милилитра зехтин 
40 грама краве масло за отгоре

Начин на приготвяне:

Разтворете содата и бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте докато шупне.
Добавете зехтина и яйцата и разбъркайте.
Добавете натрошеното сирене и разбъркайте.
Накрая прибавете брашното и разбъркайте добре.
Целта на всичкото това разбъркване е да се хомогенизират добре съставките!
Изсипете сместа в намаслена тавичка с дължина около 30 сантиметра.
Разпределете маслото върху сместа и печете на 180 градуса за 20-25 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След това извадете тавичката от фурната и оставете тутманика да изстине.
Разрежете на равни части и сервирайте.
Приятен апетит!
 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.07.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.