Бохча по разложки Хлябове, Други солени печива

Необходими продукти:

За хляба:
600 г брашно София Мел Екстра
10 г суха мая
380 мл топла вода
1 ч. л. сол
1 щипка захар

виж рецептата ТУК

За плънката:
1 свински джолан около 300-400 гр. (по желание може да се смени с пилешко филе)
1 бр. тиквичка
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
1 бр. лук
1 бр. морков
5 бр. средно големи печурки
100 мл. бульон, в който сте варили джолана
100 мл. бяло вино
3 с.л. заквасена сметана
100 гр. кисели краставички
150 гр. кашкавал
сол
черен пипер
чубрица
магданоз

Начин на приготвяне:

1. От посочените продукти, необходими за хляба се замесва тесто и се оставя на топло, завито с кърпа.
2. Когато удвои обема си, се оформя като голяма топка и се оставя да втаса отново в съда, в който ще се пече.
3. Върху хляба може да се направят няколко линии с много остър нож, за да стане по-интересен.
4. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, която 15 минути след слагането му се намалява на 170.
5. Когато е готов хлябът се изважда, леко се поръсва с вода и се покрива с кърпа. Това се прави, за да стане мека кората му.
6. Докато се пече хляба, сложете свинския джолан да се свари заедно с няколко зърна черен пипер и малко сол в тенджера под налягане.
7. Нарежете зеленчуците по дължина и ги сложете с малко олио да се задушат.
8. След като зеленчуците омекнат, към тях се прибавя сварения и накъсан на парчета джолан.
9. Добавя се заквасената сметана, бульона и виното. Прибавят се и нарязаните на кръгчета кисели краставички.
10. Оставете да се досготви за 15 минути и отстранете от котлона.
11. Поставете изпечения хляб в кръгла тава. Отрежете капак от горната част на хляба и премахнете вътрешната мека част.
12. Сложете приготвената плънка от зеленчуците и джолана в бохчата.
13. Настържете отгоре кашкавал и запечете във фурната на 180 градуса за 15-20 минути до получаване на златиста коричка от кашкавала.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

30.10.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.