Бухти с парено тесто
Други солени печива
Необходими продукти:
150 г София Мел Козунак
250 мл Вода
50 г краве масло
5 г бакпулвер
5 г сол
4 яйца
300 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. В съд на котлона се поставят водата, солта и кравето масло и се оставя сместа да заври. Наведнъж се изсипва брашното смесено с бакпулвера и енергично се разбърква с дървена лъжица, докато сместа се събере на топка. Маха се от котлона и се оставя за 10 минути да се охлади.
2. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква енергично с дървена лъжица, докато се поеме от тестото. В малък дълбок съд се загрява олиото на котлона, след което се намалява температурата на умерена /от 9 степени на 6-та/. С лъжица се загребва от сместа и се пускат топки, като с друга лъжица се избутват.
3. Пържят се в маслената баня на умерена степен, докато се надуят и се обръщат. При изваждане трябва да са леки.
4. Пърженето трябва да е на умерена температура, за да не останат вътре сурови, а да образуват големи празни кухи пространства. При пържене се издуват много, а при изваждане за леки. Ако тежат, значи трябва да продължи пърженето.
5. Може да се хапват с айрян, сладко, сирене или само поръсени с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване