


Домашен начос/царевичен чипс
Други солени печива
Необходими продукти:
130 г царевично брашно София Мел
80 г брашно София Мел Екстра
50 мл олио
7-8 с. л. вода
½ ч. л. сол
подправки по желание
сосове по желание
Начин на приготвяне:
В купа се смесват сухите съставки – брашната и солта.
Добавя се олиото и се разбърква.
Постепенно се добавя и водата, като с ръце се омесва меко тесто. Ако е необходимо се добавят още няколко лъжици вода.
Тестото се оставя да почине за 10-15 минути.
Разточва се на дебела кора, която се нарязва на триъгълници.
Царевичният чипс се нарежда в застлана с хартия за печене тава.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за няколко минути.
Сервира се с подправки и сосове по желание.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
