Домашен начос/царевичен чипс
Други солени печива

Необходими продукти:

130 г царевично брашно София Мел
80 г брашно София Мел Екстра
50 мл олио
7-8 с. л. вода
½ ч. л. сол
подправки по желание
сосове по желание

Начин на приготвяне:

В купа се смесват сухите съставки – брашната и солта.
Добавя се олиото и се разбърква.
Постепенно се добавя и водата, като с ръце се омесва меко тесто. Ако е необходимо се добавят още няколко лъжици вода.
Тестото се оставя да почине за 10-15 минути.
Разточва се на дебела кора, която се нарязва на триъгълници.
Царевичният чипс се нарежда в застлана с хартия за печене тава.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за няколко минути.
Сервира се с подправки и сосове по желание.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.08.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.