Домашна юфка
Други солени печива
Необходими продукти:
5 кг. брашно София мел
2 литра прясно мляко
20 яйца
3 суп. лъж. сол
Начин на приготвяне:
1. В пресятото брашно правим кладенче, добавяме млякото, яйцата и солта. Замесваме средно твърдо тесто.
2. Готовото тесто се поставя в подходящ съд и се покрива с влажна кърпа, за да не хваща кора.
3. Откъсва се парче и се разточва обла доста тънко (баба казваше, „Да може да четеш вестник през нея“).
4. Накрая се нарязва по дължина на 4-5 места с нож и се простира на чаршаф на силно слънце да съхне.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Павлина Веселинова от Годеч

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
