Домашни франзели с маслини


Хлябове

Необходими продукти:

450 гр. брашно класик
50 гр. пълнозърнесто брашно
400 мл. хладка вода
10 гр. прясна мая
10 гр. сол
10 гр. мед
150 гр. зелени маслини
15 гр. зехтин
1 скилидка чесън
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме маята в малко хладка вода, като добавяме и малко мед. Разбъркваме добре и оставяме настрана за около десетина минути.

2. Междувременно смесваме брашната и добавяме сол на вкус и накрая след като маята се е разтворила добре и е набъбнала леко я изсипваме при останалите съставки.

3. Завиваме купата и оставяме тестото да втаса за около 2 часа на топло място или поне на стайна температура. Докато тестото си почива приготвяме плънката.

4. За плънката смесване нарязаните маслини със зехтина и наситнения чесън и оставяме настрана. След като тестото е втасало го разточваме на тънко и отгоре разстиламе плънката. Навиваме на стегнато руло, което разрязваме по дължина през средата на две половини.

5. Оплитаме двете половини една върху друга.

6. След като сме готови с разточването и плънката, поставяме франзелките в тава, покрита с хартия за печене и ги намазваме с едно разбито яйце.

7. Печем на предварително загрята на 225 градуса с вентилатор фурна за около 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Калина Марчева от Хасково

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.