Гевреци със сусам


Други солени печива

Необходими продукти:

3 ч. ч. пшеничено брашно София Мел Класик
7 г мая
1 ч. л. захар
1 белтък
25 г разтопено масло 
190 мл топло мляко
2 ч. л. хималайска сол
1 жълтък за намазване
3 с. л. сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа изсипваме топлото мляко със захарта, добавяме маята, разбъркваме и оставяме на топло за 15 минути. След като маята се активира добавяме предварително разбити белтък, разтопеното масло и хималайска та сол. Накрая малко по малко добавяме пресятото брашно и замесва е меко тесто, което оставяме да втаса на топло за 45 минути.

2. Готовото тесто накъсваме на топки и от всяка оформяме геврек във формата на кръг.

3. Подреждаме гевреците в намазнена тава, намазваме ги с разбития жълтък и поръсваме със сусам.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Румяна Сакалийска от Девин

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

15.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.