Хлебчета „Закуска“


Хлябове и Други солени печива

Необходими продукти:

За тестото:
400 g брашно София Мел Баница
8 g сол
100 ml прясно мляко
100 g гореща вода
40 g краве масло
7 g суха мая
25 g кристална захар
1 яйце

За гарниране:
Сусам
1 бр нарязана зелена чушка
1-2 стръка зелен лук или половин глава червен лук
малко шунка или друг колбас
150 g крем сирене
20 ml прясно мляко

За намазване:
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Смесете сухите съставки с разбитото яйце, млякото, водата и маслото. Замесете меко тесто.
2. Оставете да втаса 40 мин.
3. Разделете тестото на 18 топчета (по 40 g). Оставете ги да почиват 15 мин.
4. Оформете всяко топче на фитил и оформете в буквата „U“. Поставете два филита един в друг, за да огормите закуската.
5. Оставете ги да втасат за още 35 мин.
6. Намажете с яйце, поръсете със сусам, зеленчуци и колбас. Шприцовайте крем сиренето.
7. Печете в загрята фурна на 190 ˚С за 18-20 мин.
8. По желание, намажете готовите хлебчета с разтопено масло.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

09.01.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.