


Хлебчета „Закуска“
Хлябове и Други солени печива
Необходими продукти:
За тестото:
400 g брашно София Мел Баница
8 g сол
100 ml прясно мляко
100 g гореща вода
40 g краве масло
7 g суха мая
25 g кристална захар
1 яйце
За гарниране:
Сусам
1 бр нарязана зелена чушка
1-2 стръка зелен лук или половин глава червен лук
малко шунка или друг колбас
150 g крем сирене
20 ml прясно мляко
За намазване:
1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите съставки с разбитото яйце, млякото, водата и маслото. Замесете меко тесто.
2. Оставете да втаса 40 мин.
3. Разделете тестото на 18 топчета (по 40 g). Оставете ги да почиват 15 мин.
4. Оформете всяко топче на фитил и оформете в буквата „U“. Поставете два филита един в друг, за да огормите закуската.
5. Оставете ги да втасат за още 35 мин.
6. Намажете с яйце, поръсете със сусам, зеленчуци и колбас. Шприцовайте крем сиренето.
7. Печете в загрята фурна на 190 ˚С за 18-20 мин.
8. По желание, намажете готовите хлебчета с разтопено масло.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
