Качамак Други солени печива

Необходими продукти:

царевично брашно София Мел (колкото поеме)
1 л вода
200 г сирене
150 г масло
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Водата се оставя да завира със солта. Постепенно във врящата вода се добавя по малко брашно, бъркайки енергично с дървена лъжица, като се внимава да не става на бучки. Брашното се добавя докато сместа стане хомогенна и толкова гъста, че се отлепи от съда.

Маслото се разтопява в тиган и леко се запържва.

Свареният качамак се прехвърля в чинии, полива се с маслото и се поръсва с настърганото сирене.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.02.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.