Хляб с мляко и пълнозърнесто брашно
Хлябове
Необходими продукти:
София мел класик - 300 гр.
София мел пълнозърнесто - 100 гр.
120 гр. прясно мляко
1 суха мая
1 и 1/2 ч.л. захар
1 яйце
120 мл. хладка вода
1 ч.л. оцет
2 с.л. олио
1 и 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Към леко затопленото мляко се добавят 1/2 ч.л. захар, 1/2 ч.л. брашно и маята и се разбъркват. Изчаква се сместа да кипне.
2. Смесват се всички съставки и се омесва меко тесто.
3. Оставя се да набухне за 20-30 минути и отново се меси.
4. После се поставя в намазнена тавичка и се изчаква да бухне преди печене на топло място за половин час.
5. Пече се на 180 градуса за около 40 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Тодорова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
