


Хляб за хлебопекарна с царевично брашно
Хлябове
Необходими продукти:
За 750 g хляб:
170 g брашно София мел Царевично
200 g брашно София Мел Класик
80 g брашно София Мел Кекс
3,5 g суха мая /половин пакетче/
10 g сол
10 g захар
40 ml слънчогледово олио
140 ml вода / за меко тесто/
170 g прясно мляко
Тиквено семе за поръсване /по желание/
Начин на приготвяне:
1. Смесете течните съставки и ги сипете в контейнера на хлебопекарната.
2.Смесете сухите съставки и ги сипете върху течните .
3. Изберете програма, с продължителност 3 часа, тегло 750, средно изпичане.
Преди печене, може внимателно да намажете повърхността на тестото със силиконова четка с вода и да поръсите с тиквени семена.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
