


Хляб за хлебопекарна със семена
Хлябове
Необходими продукти:
За 750 g хляб:
360 g брашно София Мел Класик
60 g София Мел Пълнозърнесто брашно
30 g брашно София Мел Кекс
3,5 g суха мая
10 g сол
10 g захар
50 ml слънчогледово олио
240 ml вода /за меко тесто/
50 g кисело мляко
50 g смес от семена: ленено, слънчогледово, маково, овесени ядки
Сусамово или ленено семе за поръсване /по желание/
Начин на приготвяне:
1. Смесете течните съставки и ги сипете в контейнера на хлебопекарната.
2.Смесете сухите съставки и ги сипете върху течните .
3. Изберете програма с продължителност 3 часа, тегло 750, средно изпичане.
Преди печене, може внимателно да намажете повърхността на тестото със силиконова четка с вода и да поръсите със сусамово или ленено семе.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
