Хляб за хлебопекарна със семена
Хлябове

Необходими продукти:

За 750 g хляб:
360 g брашно София Мел Класик
60 g София Мел Пълнозърнесто брашно
30 g брашно София Мел Кекс
3,5 g суха мая
10 g сол
10 g захар
50 ml слънчогледово олио
240 ml вода /за меко тесто/
50 g кисело мляко
50 g смес от семена: ленено, слънчогледово, маково, овесени ядки
Сусамово или ленено семе за поръсване /по желание/

Начин на приготвяне:

1. Смесете течните съставки и ги сипете в контейнера на хлебопекарната.
2.Смесете сухите съставки и ги сипете върху течните .
3. Изберете програма с продължителност 3 часа, тегло 750, средно изпичане.
Преди печене, може внимателно да намажете повърхността на тестото със силиконова четка с вода и да поръсите със сусамово или ленено семе.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2024

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.