Маймунски хляб с шунка и кашкавал
Хлябове
Необходими продукти:
500 гр брашно София Мел пица тип 00
200 мл топла вода
3.5 г суха мая
1 щипка сол
1 щипка захар
60-70 мл олио
4 с.л. лютеница
1с.л риган
1с.л босилек
50 г шунка
50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа сместваме сухата мая, солта, захарта, олио 5-10 мл и топката вода 0.050 мл. Разбъркваме и оставяме за няколко минути, за да може да се смесят добре съставките. Доливаме останалата вода и започваме да добавяме постепенно брашното. Първо разбъркваме с лъжица, а като се сгъсти месим сместа.
2. Оставяме тестото покрито за около 30 мин, за да удвои размера си. В купичка смесваме 30 мл олио, лютеницата, ригана и босилека. С останалата част от олиото намазваме добре формата за кекс.
3. От тестото започваме да късаме топки с големина на орех, в които слагаме малко шунка и кашкавал.
4. Завиваме топчето, потапяме в сместа от лютеница и подправки и започваме да редим шахматно във формата за кекс.
5. Изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 мин или докато хване хрупкава коричка :)
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Велислава Сталянова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване