Маймунски хляб с шунка и кашкавал


Хлябове

Необходими продукти:

500 гр брашно София Мел пица тип 00
200 мл топла вода
3.5 г суха мая
1 щипка сол
1 щипка захар
60-70 мл олио
4 с.л. лютеница
1с.л риган
1с.л босилек
50 г шунка
50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа сместваме сухата мая, солта, захарта, олио 5-10 мл и топката вода 0.050 мл. Разбъркваме и оставяме за няколко минути, за да може да се смесят добре съставките. Доливаме останалата вода и започваме да добавяме постепенно брашното. Първо разбъркваме с лъжица, а като се сгъсти месим сместа.

2. Оставяме тестото покрито за около 30 мин, за да удвои размера си. В купичка смесваме 30 мл олио, лютеницата, ригана и босилека. С останалата част от олиото намазваме добре формата за кекс.

3. От тестото започваме да късаме топки с големина на орех, в които слагаме малко шунка и кашкавал.

4. Завиваме топчето, потапяме в сместа от лютеница и подправки и започваме да редим шахматно във формата за кекс.

5. Изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 мин или докато хване хрупкава коричка :)

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Велислава Сталянова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.