Най-вкусната и лесна шоколадова торта от козунак
Торти
Необходими продукти:
1 голям козунак с шоколад приготвен по рецептата Козунак със сухо мляко и пъдпъдъчи яйца
1 малка форма за терин или за печене на хляб
400 гр заквасена сметана
350 гр течен шоколад
200 мл разтворимо кафе без захар, студено
Начин на приготвяне:
Смесете до гладък крем заквасената сметана с течния шоколад. Нарежете козунака на еднакви филийки с точните размери на вашата форма. Постелете найлоново фолио плътно по стените на формата и оставете части от него да се показват навън. С тях ще покриете тортата по-късно, когато я приготвите.
Поставете на дъното на формата 2-3 супени лъжици от крема и го разпределете добре. Отгоре наредете плътно от филийките козунак. Напоете козунака с кафе. Поставете 5 супени лъжици от крема и изравнете. Отново поставете резени козунак, притиснете леко, и напоете с кафе. Постъпете по същия начин, докато напълните формата, като завършите с козунак, който също напоете с кафе.
Така оформената торта, покрийте плътно с фолиото, което сте оставили отстрани и я приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден махнете фолиото от повърхността на тортата и я обърнете с помощта на формата директно върху удобна чиния за сервиране. Премахнете фолиото, ако е залепнало и я намажете с останалия крем. Декорирайте по ваш вкус.
Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване