Най-вкусната и лесна шоколадова торта от козунак
Торти

Необходими продукти:

1 голям козунак с шоколад приготвен по рецептата Козунак със сухо мляко и пъдпъдъчи яйца
1 малка форма за терин или за печене на хляб
400 гр заквасена сметана
350 гр течен шоколад
200 мл разтворимо кафе без захар, студено

Начин на приготвяне:

Смесете до гладък крем заквасената сметана с течния шоколад. Нарежете козунака на еднакви филийки с точните размери на вашата форма. Постелете найлоново фолио плътно по стените на формата и оставете части от него да се показват навън. С тях ще покриете тортата по-късно, когато я приготвите.
Поставете на дъното на формата 2-3 супени лъжици от крема и го разпределете добре. Отгоре наредете плътно от филийките козунак. Напоете козунака с кафе. Поставете 5 супени лъжици от крема и изравнете. Отново поставете резени козунак, притиснете леко, и напоете с кафе. Постъпете по същия начин, докато напълните формата, като завършите с козунак, който също напоете с кафе.
Така оформената торта, покрийте плътно с фолиото, което сте оставили отстрани и я приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден махнете фолиото от повърхността на тортата и я обърнете с помощта на формата директно върху удобна чиния за сервиране. Премахнете фолиото, ако е залепнало и я намажете с останалия крем. Декорирайте по ваш вкус.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.04.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.