Палачинкова торта Милфьой
Торти

Необходими продукти:

Продукти за палачинките:
240 г брашно София Мел Утвърден стандарт България „Бяло“
3 яйца
375 мл айрян/кефир или ядково мляко
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л.сол
2 суп.л. олио
330 мл кипяща вода

Продукти за млечния крем:
600 мл прясно мляко
50 г нишесте
80 г кристална захар
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
300 мл сметана за разбиване
30 г пудра захар
плодове за декорация

Начин на приготвяне:

Приготвяне на палачинките:
1. Слагаме продуктите в тяхната поредност. Разбиваме яйцата с тел, добаваме айряна, брашното, бакпулвера, солта, олиото. Най-накрая добавяме водата.
Сместа става гладка и без бучки.
2. Намазваме тигана с малко масло и печем на силен котлон и обръщаме веднага.
Отгоре намазваме с масло, можете да използвате кокосово масло.
Получават се нежни и дантелени палачинки.

От това количество се получават 12 бр. палачинки.

Приготвяне на крема:
1. Изсипете 500 мл мляко и го загрейте на средна степен на котлона в малка тенджерка.
2. В останалите 100 мл мляко разбийте яйцата, заедно с нишестето и захарта. На тънка струйка прибавете към загрятото мляко и разбърквайте на котлона на средна степен докато се сгъсти.
Свалете от котлона, покрийте с фолио, за да не става на бучки и охладете за 1 час, най-добре в хладилник.
3. Студената сметана изсипете в купа, добавете пудрата захар и разбийте с миксер.
4. Извадете крема, махнете домакинското фолио и с помощта на шпатула смесете двата крема.
5. За да сглобите тортата редувайте палачинка – крем – палачинка – крем. Отгоре сложете малко количество от крема и украсете с пресни плодове.

 

 


 

 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.06.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.