Палачинкова торта Милфьой
Торти
Необходими продукти:
Продукти за палачинките:
240 г брашно София Мел Утвърден стандарт България „Бяло“
3 яйца
375 мл айрян/кефир или ядково мляко
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л.сол
2 суп.л. олио
330 мл кипяща вода
Продукти за млечния крем:
600 мл прясно мляко
50 г нишесте
80 г кристална захар
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
300 мл сметана за разбиване
30 г пудра захар
плодове за декорация
Начин на приготвяне:
Приготвяне на палачинките:
1. Слагаме продуктите в тяхната поредност. Разбиваме яйцата с тел, добаваме айряна, брашното, бакпулвера, солта, олиото. Най-накрая добавяме водата.
Сместа става гладка и без бучки.
2. Намазваме тигана с малко масло и печем на силен котлон и обръщаме веднага.
Отгоре намазваме с масло, можете да използвате кокосово масло.
Получават се нежни и дантелени палачинки.
От това количество се получават 12 бр. палачинки.
Приготвяне на крема:
1. Изсипете 500 мл мляко и го загрейте на средна степен на котлона в малка тенджерка.
2. В останалите 100 мл мляко разбийте яйцата, заедно с нишестето и захарта. На тънка струйка прибавете към загрятото мляко и разбърквайте на котлона на средна степен докато се сгъсти.
Свалете от котлона, покрийте с фолио, за да не става на бучки и охладете за 1 час, най-добре в хладилник.
3. Студената сметана изсипете в купа, добавете пудрата захар и разбийте с миксер.
4. Извадете крема, махнете домакинското фолио и с помощта на шпатула смесете двата крема.
5. За да сглобите тортата редувайте палачинка – крем – палачинка – крем. Отгоре сложете малко количество от крема и украсете с пресни плодове.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване