Пица с пълнозърнест блат


Други солени печива

Необходими продукти:

500 г пълнозърнесто брашно
225 мл. вода
1 опаковка (7гр) суха мая
50 мл. зехтин/олио
1/2 ч.л. сол
70 г соматен сос/пюре
1 бр. домат
1 бр. чушка
100 г топено сирене
100 г салам/шунка/прошуто
150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Започва се от подготовката на блата за пицата. Смесвате 500гр. пълнозърнесто брашно с водата, солта, зехтина и сухата мая. Месите до оеднаквяване на сместа. Оставяте настрани за 15-20мин.

2. След като тестото леко се надигне разстилате на ръка ( с точилка също е вариант ) до получаване на идеален кръг с размери около 40-42см.

3. Намазвате обилно с доматен сос/паста, след кето завивате крайчетата навътре, по 1.5-2см. от всякъде ( както е показано на снимката ). Това причинява на пицата една изключително хрупкава и апетитна коричка.

4. Печете върху хартия за печене/ринг за пица във фурна, заграта на 180 градуса около 20 мин., след което вадите, добавяте останалите продукти, поръсвате с кашкавал и запичате докато добие апетитен вид.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Радослав Иванов от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.