Пица с пълнозърнест блат
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
225 мл. вода
1 опаковка (7гр) суха мая
50 мл. зехтин/олио
1/2 ч.л. сол
70 г соматен сос/пюре
1 бр. домат
1 бр. чушка
100 г топено сирене
100 г салам/шунка/прошуто
150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Започва се от подготовката на блата за пицата. Смесвате 500гр. пълнозърнесто брашно с водата, солта, зехтина и сухата мая. Месите до оеднаквяване на сместа. Оставяте настрани за 15-20мин.
2. След като тестото леко се надигне разстилате на ръка ( с точилка също е вариант ) до получаване на идеален кръг с размери около 40-42см.
3. Намазвате обилно с доматен сос/паста, след кето завивате крайчетата навътре, по 1.5-2см. от всякъде ( както е показано на снимката ). Това причинява на пицата една изключително хрупкава и апетитна коричка.
4. Печете върху хартия за печене/ринг за пица във фурна, заграта на 180 градуса около 20 мин., след което вадите, добавяте останалите продукти, поръсвате с кашкавал и запичате докато добие апетитен вид.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Радослав Иванов от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване