Пълнозърнест хляб със семена
Хлябове
Необходими продукти:
200 г пълнозърнесто брашно София Мел
150 г бяло брашно
150 г ръжено брашно
300 мл топла вода
1 ч.л. суха мая
80 г микс от семена
2-3 с. л. олио или разтопено масло
1 ч.л сол
1 с.л. захар
1 с.л. печена мляна ръж за кафе
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват трите вида брашно, сухата мая, солта, захарта, печената ръж и семената. Добавя се водата и олиото и се замесва тесто. Прехвърля се върху кухненски плот и се омесва докато се получи меко, гладко, нелепнещо тесто.
2. Готовото тесто се слага в намазнена купа, покрива се с найлоново фолио или кърпа и се оставя на топло да втасва докато удвои обема си.
3. Втасалото тесто се премесва и се оформя хляба, след което се оставя да втаса втори път в тавата, в която ще се пече.
4. Тавата се намазва с олио и се поръсва леко с брашно, може да се сложи хартия за печене. Отгоре се поръсва микс от семенаи се слага във фурната.
5. Хлябът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна около 35 минути.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Милчева от Горен чифлик
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване