700 г брашно София Мел Пълнозърнесто
300 г брашно София Мел Бяло
14 г суха мая
20 г сол
30 г захар
2 бр. яйца
100 г краве масло
140 г слънчогледово олио
400 мл вода / за меко тесто/
50 г слънчогледово семе
50 г сусамово семе
30 г ленено семе
Забележка:
може да добавите различни семена в различни комбинации според вашите предпочитания.
1. Маслото трябва да е на стайна температура.
2. Разбийте предварително двете яйца.
3. Замесете всички съставки до получаването на меко тесто. Може да ви трябва повече или по-малко количество вода. Добавяйте я на порции.
4. Покрийте тестото с фолио и оставете да отпочине за около 10 минути.
5. Разделете го на топчици около 80 г. Покрийте отново с фолио и оставете да отпочинат за около20-30 минути.
6. Всяка топчица разточете на “триъгълник“ и завийте като кифла /рогче/.
7. Подредете в тава, като оставете разстояние между отделните рогчета.
8. Покрийте с фолио и оставете да втасат докато удвоят обема си.
9. Печете на 180 градуса, за около 20-25 минути, докато получат приятен кафяв цвят.
10. След изпичане може да намажете готовите рогчета с разтопено масло или захарен сироп.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ