Пълнозърнеста кифла “рогче“ с микс от семена
Други сладки печива

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел Пълнозърнесто
300 г брашно София Мел Бяло
14 г суха мая
20 г сол
30 г захар
2 бр. яйца
100 г краве масло
140 г слънчогледово олио
400 мл вода / за меко тесто/
50 г слънчогледово семе
50 г сусамово семе
30 г ленено семе

Забележка:
може да добавите различни семена в различни комбинации според вашите предпочитания.

Начин на приготвяне:

1. Маслото трябва да е на стайна температура.
2. Разбийте предварително двете яйца.
3. Замесете всички съставки до получаването на меко тесто. Може да ви трябва повече или по-малко количество вода. Добавяйте я на порции.
4. Покрийте тестото с фолио и оставете да отпочине за около 10 минути.
5. Разделете го на топчици около 80 г. Покрийте отново с фолио и оставете да отпочинат за около20-30 минути.
6. Всяка топчица разточете на “триъгълник“ и завийте като кифла /рогче/.
7. Подредете в тава, като оставете разстояние между отделните рогчета.
8. Покрийте с фолио и оставете да втасат докато удвоят обема си.
9. Печете на 180 градуса, за около 20-25 минути, докато получат приятен кафяв цвят.
10. След изпичане може да намажете готовите рогчета с разтопено масло или захарен сироп.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.10.2023

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.