Пълнозърнести франзели
Хлябове
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Пълнозърнесто
400 г брашно София Мел Класик
14 г суха мая
12 г сол
10 г захар
20 г слънчогледово олио
400 мл вода / за меко тесто/
200 г прясно мляко
Забележка:
може да ползвате и само бяло брашно за бели франзели
Начин на приготвяне:
1. Млякото трябва да е на стайна температура или леко затоплено.
2.Замесете всички съставки до получаването на меко тесто. Може да ви трябва повече или по-малко количество вода. Добавете я на порции.
3. Покрийте тестото с фолио и оставете да отпочине за около 10 минути.
4. Разделете на топки-например по около 200 г. - за средно големи франзели. Покрийте отново с фолио и оставете да отпочинат за около20-30 минути.
5.Всяка топка разтеглете на“ правоъгълник“ и завийте като франзела. Ръбчето на франзелата трябва да остане отдолу.
6. Подредете в тава, на която сте сложили хартия за печене/, като оставете разстояние между отделните франзели.
7.Покрийте с найлоново фолио и оставяте да втасат докато удвоят обема си.
8.Преди печене поръсете леко с брашно и направете нарези с остър нож.
9.Печете на 180 градуса, за около 20-22 минути, докато получат приятен златисто-кафяв цвят.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване