Пълнозърнести франзели
Хлябове

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Пълнозърнесто
400 г брашно София Мел Класик
14 г суха мая
12 г сол
10 г захар
20 г слънчогледово олио
400 мл вода / за меко тесто/
200 г прясно мляко

Забележка:
може да ползвате и само бяло брашно за бели франзели

Начин на приготвяне:

1. Млякото трябва да е на стайна температура или леко затоплено.
2.Замесете всички съставки до получаването на меко тесто. Може да ви трябва повече или по-малко количество вода. Добавете я на порции.
3. Покрийте тестото с фолио и оставете да отпочине за около 10 минути.
4. Разделете на топки-например по около 200 г. - за средно големи франзели. Покрийте отново с фолио и оставете да отпочинат за около20-30 минути.
5.Всяка топка разтеглете на“ правоъгълник“ и завийте като франзела. Ръбчето на франзелата трябва да остане отдолу.
6. Подредете в тава, на която сте сложили хартия за печене/, като оставете разстояние между отделните франзели.
7.Покрийте с найлоново фолио и оставяте да втасат докато удвоят обема си.
8.Преди печене поръсете леко с брашно и направете нарези с остър нож.
9.Печете на 180 градуса, за около 20-22 минути, докато получат приятен златисто-кафяв цвят.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.11.2023

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.