Пълнозърнести катми с прясно мляко


Други солени печива

Необходими продукти:

около 500 г брашно София Мел Пълнозърнесто;
500 мл прясно мляко;
4 яйца;
1 пак. суха мая;
2  ч.л.  сол;
1 ч.л. захар;
Хладка вода

Начин на приготвяне:

1. С миксер разбийте яйцата и захарта на пухкава смес. Постепенно прибавете млякото, брашното, сухата мая, солта и хладка вода.  Водата трябва да е достатъчно, за да се получи смес, с консистенцията на рядко кексово тесто или боза. Ако искате катмите да бъдат сладки, увеличете захарта, но ако желаете да ги използвате и за солени ястия, нека солата е малко повече от захарта както е по рецепта. Оставете тестото да втаса за около половин час във фурната на 50 градуса, покрито с кърпа ( или около час на стайна температура).

2. След това, загрейте тигана за палачинки на две трети от мощността на котлона, намазан  с малко мазнина и сложете около черпак от сместа. Тя трябва да бъде на малки мехурчета, които се появяват и по време на печене на катмите.

3. Запечете ги по няколко минути от всяка страна и ги обърнете в чиния,. Между катмите намажете с масло.

( Препоръка: Може да направите катмите и с микс брашна 50:50 - София Мел Класик и София Мел Пълнозърнесто или със  50% София Мел Типово и 50% София Мел Пълнозърнесто).

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

12.11.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.