


Пълнозърнест хляб
Хлябове
Необходими продукти:
200 г пълнозърнесто брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
400 г нискомаслено кисело мляко
¾ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Брашната се пресяват и смесват в дълбока купа. Добавят се солта и содата, след което сухите съставки се разбъркват. Изсипва се киселото мляко и се омесва меко тесто за около 5 минути.
Форма за печене се застила с хартия и от тестото се оформя хляб с дебелина около 3-4 см.
Хлябът се прорязва с нож, напръсква се с вода и се посипва със сусам и малко брашно.
Пече се в предварително загрята на 230 градуса фурна за 15 минути, след което температурата се намалява на 200 градуса и се пече още 30 минути или до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
