Пълнозърнест хляб
Хлябове

Необходими продукти:

200 г пълнозърнесто брашно София Мел
250 г брашно София Мел Класик
400 г нискомаслено кисело мляко
¾ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Брашната се пресяват и смесват в дълбока купа. Добавят се солта и содата, след което сухите съставки се разбъркват. Изсипва се киселото мляко и се омесва меко тесто за около 5 минути.

Форма за печене се застила с хартия и от тестото се оформя хляб с дебелина около 3-4 см.
Хлябът се прорязва с нож, напръсква се с вода и се посипва със сусам и малко брашно.
Пече се в предварително загрята на 230 градуса фурна за 15 минути, след което температурата се намалява на 200 градуса и се пече още 30 минути или до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.06.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.