Пълнозърнести питки със сирене и кашкавал
Други солени печива

Необходими продукти:

1 кг пълнозърнесто брашно София мел
400 мл вода
200 мл олио
1 кубче прясна мая
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
2 яйца
200 г сирене
200 г кашкавал
100 г маргарин

Начин на приготвяне:

Маята, заедно с 2 супени лъжици брашно и захарта се слага в малко топла вода. Оставя се да шупне.
След това, замесете сместа с брашното, солта и останалата вода. Постепенно добете олиото и омесете хубаво.

Оставете тестото да втаса за около 30-45 минути.

За плънката: смесете 1 разбито яйце със сиренето, кашкавала и маргарина.

Вече втасалото тесто се разточва върху набрашнен плот. Реже се на квадрати. Пложете от плъната от едната страна и гърнете с другата половинка. За да станат правоъгълници. Може да ги направите и в друга форма, като изрежете тестото в кръг и стане полусфера, след загръщане с плънката.

Така направените питки подредете в намазнена тава. Отгоре ги намажете с разбъркано 1 яйце. По желание може да ги поръсите със семена (ким, сусам или други).
Оставете питките да втасат отново.

Печат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 20-25 минути. 

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.05.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.