


Родопски клин с праз и сирене
Други солени печива
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Утвърден Стандарт България „Бяло”
2 глави праз
1/2 ч.ч. олио
200 г сирене
4 бр. яйца
1/2 ч.л. бакпулвер
сол
Начин на приготвяне:
Почистеният и измит праз се нарязва на ситно.
Задушава се в тиган с 2-3 с.л. олио за няколко минути, като трябва да остане зелен. След като изстине се разбърква добре с натрошеното сирене. В друг съд се разбиват яйцата с останалото олио. Добавят предварително добре смесени брашното, бакпулвера и солта. Прибавя се задушения праз със сиренето до получаване на хомогенна смес.
В намазнена и набрашнена тавичка се сипва сместа и се пече на 180 градуса до получаването на кафява коричка. За да проверим дали е готово - използваме суха клечка и ако няма залепнало тесто по нея е готов.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
