Родопски клин с праз и сирене
Други солени печива

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Утвърден Стандарт България „Бяло”
2 глави праз
1/2 ч.ч. олио
200 г сирене
4 бр. яйца
1/2 ч.л. бакпулвер
сол

Начин на приготвяне:

Почистеният и измит праз се нарязва на ситно.
Задушава се в тиган с 2-3 с.л. олио за няколко минути, като трябва да остане зелен. След като изстине се разбърква добре с натрошеното сирене. В друг съд се разбиват яйцата с останалото олио. Добавят предварително добре смесени брашното, бакпулвера и солта. Прибавя се задушения праз със сиренето до получаване на хомогенна смес.

В намазнена и набрашнена тавичка се сипва сместа и се пече на 180 градуса до получаването на кафява коричка. За да проверим дали е готово - използваме суха клечка и ако няма залепнало тесто по нея е готов.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.11.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.