Странджански карталаци
Баници
Необходими продукти:
1 кг. Брашно София мел за баници
500 г сирене
щипка сол
щипка захар
1 с.л. оцет
100 мл олио
1 ч.ч. вода
200 г кисело мляко
кубче мая
мазнина за намазване - мас
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват всички съставки до получането на меко тесто, което се оставя да втаса. След това се претоква още веднъж. Тестото се разделя на 8 части, като всяка част се разточва на кора с дебелина 0.5 см.
2. Намазва се с мазнина и се навива на руло, и след това на кръг. Разточва се отново, за да се получи два пъти токано карталаче.
3. Печем на сач, предварително добре загрят. Да ви са сладки и вкусни нашите карталачета.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване