


Сусамени гевречета
Други солени печива
Необходими продукти:
За тестото:
250 g брашно София Мел Баница
2 g сол
130 ml топла вода
20 ml олио
½ пак суха мая от 7 g
10 g кристална захар
За поръсване:
сусамово семе / ленено семе/ маково семе – по желание
За глазиране:
30 g кафява захар
100 ml топла вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете маята, захарта и водата. Оставете за 5 мин.
2. Пресяйте брашното и замесете гладко тесто с олиото, солта, и разтворените мая и захар. Нека втаса за 60 мин.
3. Разделете тестото на 6 топчета (по 70 г) и ги оставете да починат за още 15 мин.
4. Разточете всяко топче, навийте на руло, и оставете за 5 мин.
5. Оформете фитилчета, прегънете на две и овийте едно около друго. Съединете краищата, за да оформите гевречета.
6. Потопете гевречетата в разтворената кафява захар и вода и след това в семената.
7. Оставете да втасат за 30 мин.
8. Печете в предварително загрята фурна на 200 ˚С за 12-15 мин.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
