Сусамени гевречета


Други солени печива

Необходими продукти:

За тестото:
250 g брашно София Мел Баница
2 g сол
130 ml топла вода
20 ml олио
½ пак суха мая от 7 g
10 g кристална захар

За поръсване:
сусамово семе / ленено семе/ маково семе – по желание

За глазиране:
30 g кафява захар
100 ml топла вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята, захарта и водата. Оставете за 5 мин.
2. Пресяйте брашното и замесете гладко тесто с олиото, солта, и разтворените мая и захар. Нека втаса за 60 мин.
3. Разделете тестото на 6 топчета (по 70 г) и ги оставете да починат за още 15 мин.
4. Разточете всяко топче, навийте на руло, и оставете за 5 мин.
5. Оформете фитилчета, прегънете на две и овийте едно около друго. Съединете краищата, за да оформите гевречета.
6. Потопете гевречетата в разтворената кафява захар и вода и след това в семената.
7. Оставете да втасат за 30 мин.
8. Печете в предварително загрята фурна на 200 ˚С за 12-15 мин.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

09.01.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.