Торта „Зебра” с кайсии Торти

Необходими продукти:


За блата:
300 г брашно София мел Бяло
250 мл олио
250 г захар
100 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
25 г какао
4бр. яйца

За пълнежа:
1 пак. пудинг крем Ванилия
200 мл сладкарска сметана
6-7 бр. кайсии – пресни или от компот

Начин на приготвяне:

Разбивайте на ръка, с телена бъркалка яйцата със захарта, олиото, млякото и ванилията на еднородна смес.
Отделете половината смес в друга купа (около 400 г).
Към едната част прибавете постепенно, пресявайки 175 г от брашното и половината бакпулвер. Разбъркайте до еднородна смес.
След това, в другата купа пресейте остатъка от брашното, бакпулвера и какаото, разбъркайте и оформете тъмната смес.
Във форма за торта с размери около 22-24 см в диаметър и застлана с кръг хартия за печене, започнете да слагаме малко от светлата смес в средата, а след това от тъмната. След това отново от светлата, тъмната и трака докрай. Образува се шарка с концентрични кръгове.
След като и двете смеси свършат, тупнете леко тавичката в масата, за да улегне добре и да излезе въздуха. Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете за около 40 минути.
Оставете готовият блат да се охлади напълно и разрежете на две по хоризонтал. По средата сложете крем, който пригответе по указанията на опаковката на пудинга (с варене или без), охладен и смесен с разбитата на твърд сняг сладкарска сметана. Сложете половината крем, а отгоре наредете разполовените на две кайсии. Отгоре разпределете втората част от крема и завършете с втория блат. Поставете в хладилника да стегне за около час - два.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.06.2018

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.