Вити банички с кисело зеле и праз лук
Баници
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел за баници
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
За плънката:
1 бр. кисела зелка (малка)
2 стръка праз лук
2 глави лук
4 с.л. олио
За поръсване:
1 ч.ч. разтопено масло
Начин на приготвяне:
1. От първите 4 продукта се замесва меко и еластично тесто.
2. Разделя се на 8-10 части и всяка поотделно се омесва още малко.
3. Разточват се малки питки, намазват се с олио, покриват се с кърпа и се оставят за 15-20 минути да почине тестото.
4. Двата вида лук се нарязват и се задушават в олиото. След това се добавя нарязаното зеле и се оставя на котлона да се поемат ароматите.
5. Всяка от питките се разточва леко, след което се разтяга с ръце, в началото в средата, а след това се слага върху кухненска кърпа и започват да се разтягат краищата, докато е възможно. Кората се поръсва с разтопено масло и плънка.
6. Навива се руло с помощта на кърпата, като постепенно се повдига. Навиват се банички и се слагат в купички за печене. Отгоре се поръсват с останалата част от маслото.
7. Пекат се в умерена фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване