Ябълкова торта "Трите чаши"
Торти
Необходими продукти:
1ч.ч. грис на "София Мел"
1ч.ч. Брашно Кекс "София Мел"
1ч.ч. захар
10гр. бакпулвер
8бр. ябълки (малки)
1с.л. масло
200мл. прясно мляко
1с.л. лимонов сок
пудра захар за поръсване
За сервиване: (по желание)
карамелизирано кондензирано мляко
ядки
Начин на приготвяне:
Измийте и настържете ябълките, добавете лимоновият сок и разбъркайте.
Оставете на една страна, за да си пуснат от сока.
През това време си пригответе сухият блат. В една купа смесете гриса, брашното и захарта. Добавете към тях бакпулвера и ванилията. Разбъркайте добре сухите съставки и разпределете сместа в 4 чаши.
Подгответе една 25см. тава с хартия за печене. Изсипете първо едната чаша и разнесете равномерно сместа. След това посипете с 1/3 от ябълките. Така редувайте сухата смес с ябълките, като ще завършите със сухата смес. Направете дупки с вилица в тортата и я залейте със разтопеното масло смесено с прясното мляко.
Печете в сгрята фурна на най-ниското ниво на включен горен и долен реотан на 180градуса за около 50мин. или до готовност.
Сервирайте с пудра захар или поръсете с карамелизирано кондензирано мляко и ядки по избор.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване