Ябълкова торта "Трите чаши"
Торти

Необходими продукти:

1ч.ч. грис на "София Мел"
1ч.ч. Брашно Кекс "София Мел"
1ч.ч. захар
10гр. бакпулвер
8бр. ябълки (малки)
1с.л. масло
200мл. прясно мляко
1с.л. лимонов сок
пудра захар за поръсване

За сервиване: (по желание)
карамелизирано кондензирано мляко
ядки

Начин на приготвяне:

Измийте и настържете ябълките, добавете лимоновият сок и разбъркайте.
Оставете на една страна, за да си пуснат от сока.
През това време си пригответе сухият блат. В една купа смесете гриса, брашното и захарта. Добавете към тях бакпулвера и ванилията. Разбъркайте добре сухите съставки и разпределете сместа в 4 чаши.
Подгответе една 25см. тава с хартия за печене. Изсипете първо едната чаша и разнесете равномерно сместа. След това посипете с 1/3 от ябълките. Така редувайте сухата смес с ябълките, като ще завършите със сухата смес. Направете дупки с вилица в тортата и я залейте със разтопеното масло смесено с прясното мляко.
Печете в сгрята фурна на най-ниското ниво на включен горен и долен реотан на 180градуса за около 50мин. или до готовност.
Сервирайте с пудра захар или поръсете с карамелизирано кондензирано мляко и ядки по избор.

 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.