Закуски „Фантазия”
Други солени печива

Необходими продукти:

За тестото:
500 г брашно София Мел Бяло
300 мл хладка вода
1 бр. яйце
1 пак. суха мая ( 7 г)
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
60 мл олио
1-2 с.л. кисело мляко

Още:
Шунка – 300 г
Кашкавал – 300 г
1/ 2 бр. буркан кисели краставички
1 бр. консерва доматено пюре
чубрица

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и прибавете около две-трети от него в купата на миксера, която е с бъркала за тесто (може да го замесите и на ръка). Направете кладенче и прибавете останалите продукти. Солта прибавете по ръба на съда.
Започнете месенето като прибавяте малко по малко от останалото брашно докато тестото започне да се отделя от съда и се оформи на топка. Може да добавите още малко течност - вода/олио или брашно, ако е необходимо.
Готовото тесто поставете в намаслена с олио купа и оставете да втаса във фурната на 50 градуса, покрито с кърпа или стреч фолио.
През това време нарежете кашкавала на лентички, не много дебели, а шунката на малки кубчета.

След като тестото втаса, го разделете на около 10 равни части (може и осем, ако искате по-големи закуски) и ги оформете на топка. Всяко едно от тях разточете под формата на овал и поставете кашкавал в средата. Оставете на топло да втасат още веднъж, като увеличат обема си, а след това намажете с доматено пюре отгоре и поръсете с чубрица. Отгоре разпределете от нарязаната шунка и кисели краставички по една лента от двете страни.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Брой - 10 броя

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.01.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.