Закуски „Фантазия”Други солени печива

Необходими продукти:

За тестото:
500 г брашно София Мел Бяло
300 мл хладка вода
1 бр. яйце
1 пак. суха мая ( 7 г)
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
60 мл олио
1-2 с.л. кисело мляко

Още:
Шунка – 300 г
Кашкавал – 300 г
1/ 2 бр. буркан кисели краставички
1 бр. консерва доматено пюре
чубрица

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и прибавете около две-трети от него в купата на миксера, която е с бъркала за тесто (може да го замесите и на ръка). Направете кладенче и прибавете останалите продукти. Солта прибавете по ръба на съда.
Започнете месенето като прибавяте малко по малко от останалото брашно докато тестото започне да се отделя от съда и се оформи на топка. Може да добавите още малко течност - вода/олио или брашно, ако е необходимо.
Готовото тесто поставете в намаслена с олио купа и оставете да втаса във фурната на 50 градуса, покрито с кърпа или стреч фолио.
През това време нарежете кашкавала на лентички, не много дебели, а шунката на малки кубчета.

След като тестото втаса, го разделете на около 10 равни части (може и осем, ако искате по-големи закуски) и ги оформете на топка. Всяко едно от тях разточете под формата на овал и поставете кашкавал в средата. Оставете на топло да втасат още веднъж, като увеличат обема си, а след това намажете с доматено пюре отгоре и поръсете с чубрица. Отгоре разпределете от нарязаната шунка и кисели краставички по една лента от двете страни.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Брой - 10 броя

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Подобни рецепти