Зеленчукова пица на фурна
Други солени печива
Необходими продукти:
400 г Брашно Пица
200 мл вода
11 г мая
2 с. л. растително масло
5 г морска сол
2 бр домати
10 г босилек
200 г моцарела
300 г гъби
1 бр тиквички
100 г чери домати
10 г черен пипер
1 яйце
Начин на приготвяне:
Спазвам рецептата за блат всеки път, когато реша да приготвя пица по този начин (а може и да не е зеленчукова).
1.Първата стъпка за хубав и хрупкав блат, който ще получим е да замесим тестото. За да стане тестото леко и хрупкаво, трябва да се омеси с много студена вода, дори можете да добавите лед и след това да го поставите в хладилника.
2.Пристъпваме към соса (основата на пицата ни). Настъргваме доматите. Нарязваме босилека на ситно. Посолява се на вкус и се разбърква.
3. Приготвяне на зеленчуковия пълнеж. За начало нарязваме тиквичките. За да станат по-сочни те имат нужда да се мариноват - овалваме нарязаните парчета в олио със сол, черен пипер и риган и ги запържваме на скара. След това нарязваме гъбите, чушките и чери доматите. Пристъпваме към оформяне на основата на пицата, като не забравяме да направим и страници , за да не изтече сосът по време на печене. За да предотвратите изгарянето на тестото в тавата, поставяме хартия за печене върху тавичката. След това поставяме внимателно тестото отгоре.
4. Покриваме го с доматен сос и босилек. Отгоре поръсваме с нарязани гъби, зеленчуците и моцарела. Разбиваме яйцето в центъра на пицата.
5. Поставяме пицата в предварително загрята фурна на 180 градуса.
6. Покриваме с капак или фолио ако искаме да стане мека. Ако я обичате хрупкава я оставете отворена.
7. Печем за около 20 минути. Ако включите вентилатор намалете минутите на 13-15. Към края проверявайте според краищата на блата (ако са придобили златист загар може да я извадите по-рано) Нашата пица е готова. Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ани Георгиева от Стара Загора
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване