През Ноември в студеното време ви каня да отскочим до слънчева Испания и да се насладим на един изключително богат на вкус, влажен и вкусен Испански, лимонов пай. Ухае на лимон и бадеми. Различното при него е, че се приготвя със зехтин, който му дава една много нежна мекота. В рецептата, също така, не се използва никакъв бакпулвер и въпреки това кексът бухва чудесно, благодарение на брашно за Кекс на София Мел. Кейкът е идеален за сутрешното ви кафе на закуска.

Испански, лимонов кейк с бадеми Испания

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно София Мел за Кекс (200 г)
1/4 ч.ч. сурови бадеми, смлени (40 г)
1/4 кафена лъжичка сол
1 ч.ч. захар (170 г)
кората от два лимона
3 големи яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок (30 мл.)
1 ч.ч. скир (200 г) (или заквасена сметана)
2/3 ч.ч. качествен зехтин (130 мл.)
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

В купа смесете брашното, смлените бадеми и солта. Разбъркайте добре.
В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта, докато сместа побелее и се вдигне. Добавете лимоновия сок и лимоновата кора. След това налейте зехтина и сложете скира. На финала добавете сместа с брашното, като бъркате с шпатула, колкото да се поеме добре.
Покрийте продълговата форма за кекс с хартия за печене. Излейте сместа в нея и печете 50 минути до готовност.
Охладете и поръсете с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.11.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.