Тиквички с хрупкава темпура
Други солени печива
Необходими продукти:
Продукти за 4 порции:
3 малки тънки тиквички
500 мл. олио за пържене
Темпура:
75 гр. Бяло брашно София Мел
75 гр. Царевично брашно София Мел
100 мл. прясно мляко + още 50-60 мл. за разреждане до получаване на необходимата гъстота
50 мл. бира
1 голямо яйце
сол, черен пипер на вкус
За млечния сос:
4-5 с.л. кисело мляко
2 с.л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
копър или див лук, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Всички продукти за темпурата се разбъркват с помощта на телена бъркалка, до получаване на гладка смес с гъстотата на палачинково тесто.
Тиквичките нарежете на много тънки ленти по дължина, с помощта на белачка за картофи или ренде. Поставете ги върху кухнеска хартиена кърпа, за да попие леко водата от тях.
Загрейте мазнината на средно-висока температура.
Потапяйте всяко парче тиквичка в темпурата, като се стараете да има равномерно и от двете страни.
Изпържете ги в мазнината, като ги обръщате след зачевяването им от едната страна.
Готовите тиквички, поставете върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина.
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване