Тиквички с хрупкава темпура
Други солени печива

Необходими продукти:


Продукти за 4 порции:
3 малки тънки тиквички
500 мл. олио за пържене

Темпура:
75 гр. Бяло брашно София Мел
75 гр. Царевично брашно София Мел
100 мл. прясно мляко + още 50-60 мл. за разреждане до получаване на необходимата гъстота
50 мл. бира
1 голямо яйце
сол, черен пипер на вкус

За млечния сос:
4-5 с.л. кисело мляко
2 с.л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
копър или див лук, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Всички продукти за темпурата се разбъркват с помощта на телена бъркалка, до получаване на гладка смес с гъстотата на палачинково тесто.

Тиквичките нарежете на много тънки ленти по дължина, с помощта на белачка за картофи или ренде. Поставете ги върху кухнеска хартиена кърпа, за да попие леко водата от тях.
Загрейте мазнината на средно-висока температура.
Потапяйте всяко парче тиквичка в темпурата, като се стараете да има равномерно и от двете страни.
Изпържете ги в мазнината, като ги обръщате след зачевяването им от едната страна.
Готовите тиквички, поставете върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина.

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.10.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.